Veg Kookaca.jpg
BERICHT

DE VEGGIE WIJZER wijzer vegetarisch of veganistisch leven

November 5, 2018

|

Sigrid Dewaele

 


Om diverse redenen kan je beslissen om minder vlees of vis en meer vegetarisch of veganistisch te gaan eten. Dit kan om gezondheidsredenen (hoge cholesterol, ontstekingen, darmproblemen, reuma, kanker,  …) , zeer dieronvriendelijke kweekmethodes, hoge milieubelasting of religieuze overtuigingen gaan. Wat de reden ook moge zijn, de overstap en het bestendig volgen van een vegetarisch of veganistisch eetpatroon dient met kennis van zaken te gebeuren. Voedingsdeficiënties komen bij veganisten maar al te vaak voor, soms met bloedtransfusies tot gevolg. Met een gezonde aandacht voor ondermeer goede eiwitcombinaties (veganisme) en mineraal- en vitamintekorten (B12, D, Fe, …) ben je al een mooi eind op het vega- of veggiepad. Bij de Academie voor Vegetarische Kookkunst hechten we hier veel belang aan !  Tijdens de jaaropleidingen Vegetarisch Koken wordt in elke les aandacht besteed aan het samenstellen van een uitgebalanceerde maaltijd.  Hippe vegetarische of veganistische gerechten op tafel toveren is geen grote kunst maar deze in een volwaardig jasje steken, is een stuk moeilijker.  We leren je hulpmiddelen te gebruiken die helpen bij het samenstellen van de dagdagelijkse vega -of veggiemaaltijd. Eén daarvan in de Veggie Wijzer, een handige tool die op een visuele manier behulpzaam is bij het combineren van de voedingsmiddelen.   Daarnaast brengen we steeds een trukendoos mee met waardevolle zaken om je gerecht op te pimpen tot een hoger voedingsniveau.  Tijdens de lessen kom je te weten wat daarin allemaal zit. Heb je interesse om op een verantwoorde, duurzame en gezonde manier vegetarisch of veganistisch te leren koken, neem dan zeker een kijkje naar de jaaropleidingen.

Tags:

veganistisch

vergetarisch

gezonde voeding

wijzer vegetarisch

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Hoe kuis je baby artisjokken ?

May 3, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts

Herfstschatten: pompoenen

November 28, 2019

Graan in de kijker: haver

November 28, 2019

Graan in de kijker: rogge

October 3, 2019

To soja or not to soja?

June 6, 2019

Kiplekker kleefkruid

June 6, 2019

Eten volgens het lever- en galritme

November 5, 2018

DE VEGGIE WIJZER wijzer vegetarisch of veganistisch leven

November 5, 2018

Kruidenpesto's bewaren

March 22, 2018

De signatuur van kruiden

March 22, 2018

Foodtrend #1 = fermentatie

March 22, 2018

Please reload

Archive

November 2019 (2)

October 2019 (1)

June 2019 (2)

November 2018 (2)

March 2018 (3)

December 2017 (1)

October 2017 (1)

August 2017 (1)

July 2017 (1)

May 2017 (1)

Please reload

Search By Tags

alternatieve geneeskunde

artisjokken

brandnetelpesto

conserveren

daslookpesto

fermentatie

fytotherapie

gal

gezonde voeding

glutenintolerantie

granen

herboristen

koken

kruiden

kruidengeneeskunde

lever

locaal