DE VEGGIE WIJZER wijzer vegetarisch of veganistisch leven
November 5, 2018

Om diverse redenen kan je beslissen om minder vlees of vis en meer vegetarisch of veganistisch te gaan eten. Dit kan om gezondheidsredenen (hoge cholesterol, ontstekingen, darmproblemen, reuma, kanker, …) , zeer dieronvriendelijke kweekmethodes, hoge milieubelasting of religieuze overtuigingen gaan. Wat de reden ook moge zijn, de overstap en het bestendig volgen van een vegetarisch of veganistisch eetpatroon dient met kennis van zaken te gebeuren. Voedingsdeficiënties komen bij veganisten maar al te vaak voor, soms met bloedtransfusies tot gevolg. Met een gezonde aandacht voor ondermeer goede eiwitcombinaties (veganisme) en mineraal- en vitamintekorten (B12, D, Fe, …) ben je al een mooi eind op het vega- of veggiepad. Bij de Academie voor Vegetarische Kookkunst hechten we hier veel belang aan ! Tijdens de jaaropleidingen Vegetarisch Koken wordt in elke les aandacht besteed aan het samenstellen van een uitgebalanceerde maaltijd. Hippe vegetarische of veganistische gerechten op tafel toveren is geen grote kunst maar deze in een volwaardig jasje steken, is een stuk moeilijker. We leren je hulpmiddelen te gebruiken die helpen bij het samenstellen van de dagdagelijkse vega -of veggiemaaltijd. Eén daarvan in de Veggie Wijzer, een handige tool die op een visuele manier behulpzaam is bij het combineren van de voedingsmiddelen. Daarnaast brengen we steeds een trukendoos mee met waardevolle zaken om je gerecht op te pimpen tot een hoger voedingsniveau. Tijdens de lessen kom je te weten wat daarin allemaal zit. Heb je interesse om op een verantwoorde, duurzame en gezonde manier vegetarisch of veganistisch te leren koken, neem dan zeker een kijkje naar de jaaropleidingen.
Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload
Featured Posts
Recent Posts
November 28, 2019
November 28, 2019
October 3, 2019
June 6, 2019
June 6, 2019
November 5, 2018
November 5, 2018
March 22, 2018
March 22, 2018
March 22, 2018
Please reload
Archive
Please reload