Kruidenpesto's bewaren

Binnenkort brengt de natuur ons weer een overvloed aan kruiden. Je kan ze heerlijk verwerken in pesto's, rijk aan inhoudstoffen. Denk maar aan brandnetel-, daslook-, weegbree-, ruccola-, rozen-, duizend-blad-, ... pesto. Helaas is de bewaring het moeilijkste. De meest bekende en toegepaste methode is de pesto volledig onder olie te zetten. Hierdoor kan je het kostbaar goedje enkele weken bewaren. Gebruik je wat pesto, dan vul je het best weer direct aan met olie. Let steeds goed op eventuele schimmelvorming want dan is het niet meer bruikbaar ! Wil je absoluut zeker zijn van de bewaring en de pesto ook voor een langere tijd conserveren, dan raden we aan om de pesto's te wecken. Tegenwoordig zijn schattige kleine weckpotjes te vinden die ideaal zijn voor pesto's, tapenades, salsa's, gremolata's, ... Was de potjes goed schoon in heet water met soda en steriliseer ze nog uit zekerheid. Kook de ringen af in water met zout. Verwarm de oven op 120°C en vul de potjes met de pesto. Sluit af met de ringen en klemmen. Zet de potten in een bakblik of ovenschaal gevuld met min. 1 cm water. Weck de pesto gedurende 1 uur. Door de verhitting in de hermetisch afgesloten ruimte zullen micro-organismen worden gedood. Het gehalte aan inhoudstoffen vermindert met deze methode maar ons inziens toch nog voldoende om van een waardevolle pesto te genieten. Bewaring van geweckte pesto: minstens 1 jaar in een donkere ruimte

#pesto #conserveren #daslookpesto #brandnetelpesto

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
Partner van :

H3 Consulting - Vegetarische Kookacademie

Omer Wattezstraat 11

9688 Schorisse

Mail: vegkookacademie@telenet.be

Tel.: 0478740323 (Sigrid) of

0473236378 (Johan)

BE 0743.414.235

Openingsuren:

- ma - vrij van 10u tot 18u en 's avonds afhankelijk van de lessen

- zat van 9u tot 18u 

Webshop: www.denatuurkeuken.be

De Vijfkant 
bio-dynamische bakkerij
Wil je op de hoogte blijven van ons kook-, bak-, en kruidenlessen? Ben je benieuwd naar natuurvoedingsnieuws, kruidenweetjes, keukentips, lekkere recepten, ...? Dan zal onze nieuwsbrief je zeker smaken. Hieronder kan je je alvast inschrijven. Gebruik het formulier ook voor andere vragen.
©2017 created by sigriddewaele.be