Foodtrend #1 = fermentatie

De veredeling van groenten door melkzuurfermentatie behoort sinds duizenden jaren tot de keukengewoontes over de gehele wereld, choucroute over tsukemono tot kimchi. Ons lichaam, en in het bijzonder onze darmen, vormen een eigen stelsel. Wij hebben weinig inzicht in de samenhang van de darmen met het geheel van het lichaam. Het is zelfs zo dat men met de darmen relatief weinig rekening houdt. Nochtans zijn de darmen in ons lichaam als de wortels van een boom. Des te gezonder de darm is, des te gezonder de mens zal zijn. De gezondheid van de darmen berust op het evenwicht aan goede en slechte bacteriën in het verteringstraject. In een gezonde darm is er een verhouding van 85 % goede en 15% slechte bacteriën. Bij de meeste mensen is dat vandaag helaas het omgekeerde. Dit is ook de werkelijke oorzaak van ontelbare ziekten alsook psychische-mentale toestanden. Tot dat gezonde evenwicht dragen de gefermenteerde voedingsproducten bij. Het is van het allergrootste belang dat men elke dag, in kleine hoeveelheden, melkzuurbacteriën tot zich neemt. Naast de talrijke gezondheidsvoordelen (zie verder), koppelt fermentatie ons terug naar de tijd dat de mens nog verbonden was met de ritmen van de natuur. Het schenkt een spontane verbondenheid met de aarde, geeft daardoor een gezonde aarding en goede intuïtie voor de eigen gezondheid. De melkzuurfermentatie maakt het voor de mens mogelijk die stoffen uit de groenten op te nemen die belangrijk zijn voor een evenwichtige gezondheid, naar lichaam, ziel en geest. Ook het honingdesembrood wordt bereid doorheen een melkzure fermentatie. Hoe je groenten fermenteert ontdek je in de speciale kookworkshop fermentatie op 3 mei te Zwalm. De voordelen van fermentatie zijn talrijk:

 • Versterking van de darmflora

 • Meer energie uit voedsel

 • Eetlust en vertering worden aangewakkerd

 • Maakt het zenuw-zintuigsysteem rustig

 • Verbetert de opname van voedingsstoffen

 • Verhoogt het gehalte aan vit. C en Vit B12 in de groenten

 • Ondersteunt de vertering van vet

 • Werkt ontslakkend

 • Maakt eiwit lichter verteerbaar

 • Lost slijmophopingen op

 • Bevordert de darmdoorbloeding

 • Aktiveert de aalvleesklier

 • Reinigt het bloed

 • Versterkt het immuunsysteem

 • Draagt bij tot een gezonde huid

Maakt chemische conserveermiddelen overbodig

#fermentatie #vegetarisch #koken #gezondevoeding

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon
Partner van :

H3 Consulting - Vegetarische Kookacademie

Omer Wattezstraat 11

9688 Schorisse

Mail: vegkookacademie@telenet.be

Tel.: 0478740323 (Sigrid) of

0473236378 (Johan)

BE 0743.414.235

Openingsuren:

- ma - vrij van 10u tot 18u en 's avonds afhankelijk van de lessen

- zat van 9u tot 18u 

Webshop: www.denatuurkeuken.be

De Vijfkant 
bio-dynamische bakkerij
Wil je op de hoogte blijven van ons kook-, bak-, en kruidenlessen? Ben je benieuwd naar natuurvoedingsnieuws, kruidenweetjes, keukentips, lekkere recepten, ...? Dan zal onze nieuwsbrief je zeker smaken. Hieronder kan je je alvast inschrijven. Gebruik het formulier ook voor andere vragen.
©2017 created by sigriddewaele.be