Veg Kookaca.jpg
  • Home

  • Cursusaanbod

  • VegaZine

  • Recepten

  • Fotogalerij

  • Privacyverklaring

  • Over ons

  • Feedback

  • More

    Peulvruchten

    Mungbonen met hazelnoot

    Ingrediënten voor 4-5 pers:

    ​

    • 300 g mungbonen

    • 1 teentje knoflook

    • 1 tl foelie

    • 2 laurierblaadjes

    • 4 cm kombu

    • 100 g hazelnoten

    • 1 citroen

    • Peper

    • Zout

    • 1 bosje bieslook

    ​

    Werkwijze:

    ​

    • Week de mungbonen een nacht in een pan met ruim water (1:3)

    • Voeg foelie, knoflook, laurier en kombu toe. 

    • Kook gaar in 40-45 min. Controleer tussendoor de garing.

    •  Rooster ondertussen de hazelnoten in een pan en verwijder de velletjes door ze in een schone thee- of handdoek te rollen.

    • Hak de noten GROF.

    • Pers de citroen uit.

    • Als de bonen gaar zijn giet je ze af.

    • Voeg de hazelnoten, peper en zout toe.

    • Laat alles 20 min nawellen.

    • Maak af met citroensap. Let op: voeg niet ineens alle citroensap toe maar proef wat genoeg is.

    Hak de bieslook fijn om erbij te serveren

    Partner van :

    Academie voor Vegetarische Kookkunst

    Omer Wattezstraat 11

    9688 Schorisse

    Mail: vegkookacademie@telenet.be

    Tel.: 0478740323 (Sigrid) of

    0473236378 (Johan)

    BE 0653.755.650

    Webshop: www.denatuurkeuken.be

    AKE.jpg
    Wil je op de hoogte blijven van ons kook-, bak-, en kruidenlessen? Ben je benieuwd naar natuurvoedingsnieuws, kruidenweetjes, keukentips, lekkere recepten, ...? Dan zal onze nieuwsbrief je zeker smaken. Hieronder kan je je alvast inschrijven. Gebruik het formulier ook voor andere vragen.

    HARTELIJK DANK VOOR UW INTERESSE!

    ©2017 created by 1000-en-één-web