
Peulvruchten
Mungbonen met hazelnoot

Ingrediënten voor 4-5 pers:
-
300 g mungbonen
-
1 teentje knoflook
-
1 tl foelie
-
2 laurierblaadjes
-
4 cm kombu
-
100 g hazelnoten
-
1 citroen
-
Peper
-
Zout
-
1 bosje bieslook
Werkwijze:
-
Week de mungbonen een nacht in een pan met ruim water (1:3)
-
Voeg foelie, knoflook, laurier en kombu toe.
-
Kook gaar in 40-45 min. Controleer tussendoor de garing.
-
Rooster ondertussen de hazelnoten in een pan en verwijder de velletjes door ze in een schone thee- of handdoek te rollen.
-
Hak de noten GROF.
-
Pers de citroen uit.
-
Als de bonen gaar zijn giet je ze af.
-
Voeg de hazelnoten, peper en zout toe.
-
Laat alles 20 min nawellen.
-
Maak af met citroensap. Let op: voeg niet ineens alle citroensap toe maar proef wat genoeg is.
Hak de bieslook fijn om erbij te serveren